Nu har jag funderat fram och tillbaka på varför jag inte gått ner i vikt och kan bara komma fram till ett svar: jag måste dra ner på den "vanliga" lchf-maten. Om jag äter mer fett så måste en del av den "vanliga" lchf-maten bort, är det inte så? Kan det ligga något i det resonemanget?
Mitt upplägg för den kommande veckan är att dricka fettkaffe (1 msk fett) på morgonen och fettkaffe till lunch. Måste experimentera mig fram där lite med hur mycket smör jag ska använda. Sen är nästa steg att först äta mat när jag verkligen är hungrig. Jag avstår ogärna från måltiden med barnen på kvällen, dom tycker redan att mina matvanor är märkliga, och om jag då inte äter alls tillsammans med familjen blir bilden ännu skevare... Så jag ska försöka hitta rätt mängd fett till kaffet för att klara mig till kvällsmaten. Vad tror ni om det upplägget?
Förresten, mamma har ett löpband som hon aldrig använder. Av platsskäl har vi inte kunnat ha det här på landet, annars hade det varit perfekt. Nu har maken bestämt sig för att röja i förrummet till bastun (som ligger i utehuset) så att vi kan ha det där (det är lätt att fälla ihop när det inte används och tar då inte mycket plats). Skam den som ger sig! Ni som tränar, lova att ni aldrig tar en längre paus! Sjukdomen gjorde att jag fick en flera månader lång paus och i princip knappt kunde röra på mig på tre månader (jag fick inte luft, började flåsa av att gå från soffan till köket, så motion var uteslutet. Trappan till övervåningen klättade jag bara upp för på kvällarna när det var läggdags, sen satt jag och flämtade på sängen i några minuter... fy, hemska tid! Men det jag ville säga är att kondition verkligen är färskvara - ta vara på den!
Nya tag, med andra ord!
—————